Karyes Lakonias - Καρυές Λακωνίας

This is part of the recovered original blog page of karyes lakonias in existence before 19th April 2007. Sorry but not all components are in a working order. Αυτή η σελίδα είναι τμήμα από το αρχικό ιστολόγιο τών καρυών λακωνίας που υπήρχε πριν απο τον Σεπτέμβριο του 2008. Συγνώμη αλλά δεν δουλεύουν όλλα τα τμήματα όπως πρέπει.

Tuesday, March 14, 2006

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ Γαστρονομία και αγροτουρισμός

Στήν Κεντρική Πελοπόννησο χτυπούσε η καρδιά τού αγροτουρισμού το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου. Στίς Καρυές Λακωνίας διοργανώθηκαν Σεμινάρια Κατάρτισης Επαγγελματιών Εστίασης καί Κατάλυσης με τίτλο <Αγροτουρισμός, Γαστρονομία καί Εστίαση> και παράλληλες εκδηλώσεις στήν περιοχή του Πάρνωνα, από το κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού καί ανάπτυξης <ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ>, με τήν συμμετοχή τής Αγροτουριστικής καί εισηγητών από άλλες τρείς χώρες της Μεσογείου (Γαλλία, Κύπρος, Τουρκία), στίς οποίες αναδείκτηκε τόσο ο αγροτουρισμός, όσο και η γαστρονομία καί τα τοπικά προιόντα.
Το Σαββατο 10 Δεκεμβρίου 2005 στίς Καρυές η πρόεδρος της Αγροτουριστικής κα. Μπριγγίτα Παπασταύρου ήταν η κεντρική ομιλήτρια με θέμα <το μέλλον είναι Αγροτουρισμός>, όπου παρουσίασε στούς τοπικούς επιχειρηματίες τον τρόπο με τόν οποίο η περιφεριακή ανάπτυξη ενισχύεται μέσω του αγροτουρισμού. Τήν ίδια μέρα ελαβαν χώρα εκδηλώσεις σε ολη τήν περιοχή τού Παρνωνα, πού περιλάμβαναν περιήγηση στά χωριά Βαρβίτσα, Βαμβακού καί Πολύδροσο ( Τσίνζινα), όπου παρουσιαστηκε η σημαντική αγροτουριστική ανάπτυξη τής περιοχής. Επίσης δόθηκε γεύμα στό Κοινοτικό Κτίριο τών Καρυών, σε μία προσπάθια για τήν ανάδειξη τής περιοχής, με φαγητά από τέσσερις χώρες της Μεσογείου καί με τοπικά παραδοσιακά προιόντα καί εδέσματα, ώστε να τονιστεί η σύνδεση των γεύσεων καί τών παραδόσεων στίς χώρες της Μεσογείου.
Ειχε προηγηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2005 παρουσίαση των επενδύσεων αγροτουρισμού στόν Παρνωνα και τών τοπικών δικτύων τής περιοχής καθώς καί τού τοπικού συμφώνου ποιότητας. Η κα. Στέλλα Ασκέλη, στέλεχος της Αγροτουριστικής, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται και λειτουργεί μια αγροτουριστική επιχείρηση.
Τίς ίδιες ημέρες διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα τόν οινοτουρισμό στήν Νεμέα καί στά οινοποιεια της περιοχής. Συμμετείχαν επίσης επιχειρηματίες καί γαστρονόμοι καθώς καί οινοποιοί από τίς προαναφερθείσες χώρες της Μεσογείου.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home