Karyes Lakonias - Καρυές Λακωνίας

This is part of the recovered original blog page of karyes lakonias in existence before 19th April 2007. Sorry but not all components are in a working order. Αυτή η σελίδα είναι τμήμα από το αρχικό ιστολόγιο τών καρυών λακωνίας που υπήρχε πριν απο τον Σεπτέμβριο του 2008. Συγνώμη αλλά δεν δουλεύουν όλλα τα τμήματα όπως πρέπει.

Friday, October 06, 2006

Δημιουργία προύποθέσεων αειφόρου ανάπτυξης στη Λακωνία

"Από την μηνιαία έκδοση της Αγροτουριστικής Α. Ε."
Τευχος 12
Σεπτέμβριος 2006

Προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της Αγροτουριστικής, της Νομαρχίας Λακωνίας και της ΤΕΔΚ Λακωνίας με τίτλο «Στρατιγικό Σχεδιο Ανάπτυξης Τουρισμού της Υπαίθρου¨δράσεις για την οργάνωση και προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό Λακωνίας»
Πρόκειται για το πρόγαρμμα «Οι Δρόμοι τών Παλαιολόγων», το οποίο με την συμμετοχή καί την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης από την Αγροτουριστική έχει στόχο να αναδείξει τον τουρισμό ως έναν από τούς βασικούς μοχλούς ανάπτηξης τού νομού. Βασικός σκοπός τού προγράμματος είναι η ανάπτυξη των ήπιων μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο πολιτικός τουρισμός κ.ά., καθώς και η αναβαθμιση της ποιότητας των περεχόμενων υπηρεσιών.
Τό σχέδιο αφορά τούς δήμους Βοιών, Ασωπού, Μονεμβασίας, Μολάων, Ζάρακα, Νιάτων, Ελους, Γερανθρών, Σκάλας, Κροκεών, Θεραπνών, Οινούντος, Πελλάνας και την Κοινότητα Καρυών.
Στό πλαίσιο της υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης από την Αγροτουριστική προβλέπεται η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσεων που θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη πρσέγγιση των επιλεγμένων προορισμών και θα καθορίσει την κατάλληλη περιφεριακή στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξή τους.
Επίσης, κρίνεται απαραίτητο να είναι αρωγοί στήν προσπάθει αυτή οι τοπικοί και κοινωνικοί φορείς, να δημιουργηθούν ενώσεις και δίκτυα επαγγελματιών σε καθε περιοχή για τήν παροχή ολοκλρωμένωμ προγραμμάτων αγροτουριστικών δράσεων καθώς επίσης να υπάρξει κινητοποίηση και σημμετοχή και τού ιδιοτικού τομέα.
Η Αγροτουριστική στχεύει, μεταξύ άλλων, μέσα από τήν υλοποίηση τού προγραμματος στήν προώθηση των τοπικών προιόντων καθώς και τη διοργανωση Ημερίδων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, ετσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των αγροτουριστικών επιχειρήσεων.

Γιαννης Τσιτούρας